«

»

Sep 21

Tehnici speciale de relaxare- workshop dedicat studentilor

In urma cu ceva zile am fost invitata sa facilitez un workshop privind beneficiile tehnicilor de relaxare in cadrDSC00110ul unui workshop dedicat tinerilor din  Casa Studentilor din Bucuresti . A fost o experienta interesanta in care am explorat si experimentat impreuna cu participantii (studenti la facultati de profil diferit: istorie, politehnica, psihologie, filologie, comunicare) timp de aproape 4  ore workshop-ul tehnici speciale de relaxare, pe care de altfel le am integrate in programul meu dedicat insusirii acestora de catre cei interesati.

A sti sa te relaxezi nu inseamna a fi intr-o stare de inertie si de nepasare sau de negare a realitatii ci mai degraba este o stare care te ajuta fii mult mai prezent in viata ta de zi cu zi, in ceea ce iti propui sa faci fara sa te simti coplesit de ganduri, emotii, trairi sacaitoare ca sa nu spun negative. A sti sa te relaxezi te ajuta sa ai mintea mai clara si mai calma si vezi ceea ce este important pentru tine intr-o anumita situatie si mai ales atunci cand este vorba de invatarea scolara. A sti sa te relaxezi te ajuta sa te concentrezi mai bine pe sarcina si sa generezi rezultatul scontant intr-un mod mult mai eficient pentru tine.  A sti sa te relaxezi te ajuta sa poti face un pas inapoi si sa iesi din cercul anxitatii ce te impinge de fiecare data sa faci acelasi lucru cand te afli sub presiune sau crezi ca te afli sub preusiune. Si sunt multe alte beneficii de care te poti bucura atunci cand sti sa te relaxezi. Fara indoiala ca fiecare persoana in parte are deja o maniera proprie de a se relaxa insa insusirea unei tehnici de relaxare si folosirea acesteia iti ofera libertatea de a-ti utiliza resursele personale in aproape orice situatie de viata. De fapt, invatarea tehnicilor de relaxare inseamna inainte de toate sa inveti cum sa-ti folosesti propriile resurse si sa crezi in potentialul tau pentru ca adevarul este ca suntem echipati deja cu ceea ce avem nevoie numai ca de cele mai multe ori nu stim cum sa le folosim si ne bucuram de propriile resurse.

Acestea au fost cateve aspecte abordate  pe parcursul workshopului cu studentii si bineinteles ca acestia au avut posibilitatea de a experimenta cateva tehnici de relaxare pentru a putea avea optiuni reale de a alege cum sa-si foloseasca prorpiile resurse si pentru  a-si dezvolta abilitatile naturale de relaxare atunci cand au nevoie. Cum  viata este din ce in ce mai alerta folosirea zilnica a acestora are mai ales un efect profilactic.

Multumesc pentru invitatie! Si felicitari tuturor pentru deschidere si implicare pe parcusul workshop-ului!

Psiholog- psihoterapeut Nina Jurca

Tel: 0722 535 447

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>