«

»

Oct 28

Colaborare cu Centrul Medical Mediclass

Psihoterapia, moft sau necesitate?

 

sursa: Ziarul Ring , 21 august 2012

 

Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre rolul pe care îl au emoţiile asupra stării de sănătate, mai ales asupra dezvoltării unor boli psihosomatice. Prin urmare, există situaţii în care cheia rezolvării problemelor o reprezintă psihoterapia.

Starea de bine a individului şi capacitatea de a face faţă provocărilor fireşti ale vieţii sunt determinate de capacitatea de autocontrol. „Pe parcursul vieţii ne confruntăm cu o serie de evenimente, mai mult sau mai puţin fireşti, pentru care suntem mai mult sau mai puţin pregătiţi. Unele evenimente generează stări de spaimă, dezorientare sau deprimare. Asta nu înseamnă că avem o boală psihică, dar avem nevoie de ajutorul unui psihoterapeut pentru a le depăşi”, explică Nina Jurca, psiholog-psihoterapeut la Centrul Medical Mediclass.

Când se recomandă:
– divorţ, boală, doliu;
– stări de nelinişte, tulburări ale somnului;
– probleme de cuplu;
– dificultăţi de adaptare la comportamentul copilului.

Ce beneficii ai

„Poţi apela la un psihoterapeut sau consilier psihologic şi în cazul în care nu ai o problemă în adevăratul sens al cuvântului, ci pur şi simplu doreşti să-ţi îmbunătăţeşti viaţa, stilul de trai sau relaţiile în care funcţionezi. În urma parcurgerii unui plan terapeutic poţi obţine următoarele beneficii: creşterea calităţii vieţii personale, dorinţa de a renunţa la unele comportamente precum ticuri, fumat excesiv, consum de alcool şi comportament alimentar dezorganizat. De asemenea, vei relaţiona mai bine cu cei din jur, vei deţine controlul propriilor reacţii emoţionale şi îţi vei îmbunătăţi relaţia de cuplu”, explică psihologul.

„Foarte importantă, în zilele noastre, este creşterea toleranţei la stres, beneficiu care se poate obţine prin învăţarea unor tehnici de relaxare.”
– Nina Jurca, psihoterapeut

„Viaţa este plină de neprevăzut, iar acesta este unul dintre farmecele bucuriei de a trăi.” – Nina Jurca, psihoterapeut

Centrul Medical Mediclass,
Str. Sf. Elefterie nr. 47-49, sector 5, Bucureşti;
Tel: 021-412.01.28; 021.412.01.29; 021.410.27.27;
programari@mediclass.ro;
www.mediclass.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>