«

»

Jul 16

Cum să pleci în călătorie

        A fost odată un om grozav care-și dorea să plece într-o călătorie care, spera el, ar putea să-i schimbe din temelie viața ce i se părea din ce în ce mai fără rost. A început să se pregătească foarte serios pentru această experiență și a pierdut mult timp pentru a organiza totul cât mai bine. A urmat cursuri de geografie și a învățat mai multe limbi. Locul de destinație conta mai puțin pentru el; important era sa călătorească.

       Problemele au început atunci când s-a prezentat la agenția de voiaj, pentru a-și rezerva biletele de avion. ”Nu vreau sa merg în Grecia, nici în Mexic, nici în Italia”, a spus omul celui care trebuia să-i completeze biletul. ”Atunci unde vreți să mergeți?” l-a întrebat funcționarul. ”Sigur nu vreau să merg în Africa, nici în Anglia, nici în Germania.” ”Asta nu ne ajuta cu nimic”, a spus funcționarul, din ce în ce mai nedumerit. ”Trebuie sa știu unde vreți să mergeți.””Nu mă interesează Spania, nici Portugalia, nici Rusia sau India.” A continuat viitorul turist. Funcționarul a renunțat să mai discute cu el și nu i-a dat nici un bilet.

       Ajuns în acest impas, omul nostru s-a întors dezamăgit acasă, iar noaptea a visat ca se afla într-un aeroport imens, privind cum decolează avioanele. Lângă el a apărut deodată un vestit aviator care i-a spus ”Avioanele sunt gata sa zboare oriunde. Pilotul este cel care hotărăște aeroportul unde acestea vor ateriza.”- Ion Dafinoiu ”Elemente de psihoterapie integrativă”

Zi frumoasă!

Psiholog-psihoterapeut Nina Jurca

Tel: 0722 535 447

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>