«

»

Jan 29

In cautarea marii

Traia odata intr-un mare acvariu un delfin ce era bucuria copiilor pentru minunatele spectacole pe care le dadea in delfinul jucausfiecare vara. Era ata de cuminte si inteligent incat dresorul ii permitea adesea sa mearga in larg, deoarece acesta se intorcea de fiecare data in acvariul sau.

Intr-o zi insa, delfinul nostru s-a hotarat sa plece in cautarea marii despre care a tot auzit vorbindu-se. Oamenii care veneau la spectacolele sale vorbeau intre ei cat de frumoasa este marea, ce ape limpezi are, cat de placuta este briza marii si ce minunat straluceste soarele deasupra ei. Erau unii care povesteau chiar ca pot auzii glasul marii si ca de multe ori s-au lasat mangaiati de apele sale.

Delfinul a pornit deci, intr-o frumoasa dimineata de vara, in cautarea acestui loc minunat. Dupa putin timp a intalnit o broasca testoasa uriasa pe care o intreba cum sa ajunga la mare. Aceasta ii spuse ca nu este prea sigura, dar il sfatui sa mearga inainte. Foarte curand ajunse in dreptul unei balene pe care o intreba acelasi lucru. ”Am auzit vorbindu-se de ea, dar nu stiu prea bine unde se afla.”, ii raspunse aceasta. A intalnit si alte animale in drumul sau, dar niciuna nu stia locul exact unde se gaseste marea.

Intr-un tarziu, dupa ce s-a invartit la intamplare, dezamagit ca nu a reusit sa ajunga in acel tinut minunat despre care a tot auzit vorbindu-se, a intalnit o superba sirena cu parul de aur. Uimit de frumusetea ei, s-a apropiat incet si i-a pus aceeasi intrebare: ”Poti sa-mi soui care este drumul pentru a ajunge la mare?”. ”Draga prietene”, ii raspunse sirena, ”dar tu te afli deja in mare; noi toti suntem in mare. Ea este aici in jurul nostru, cat vezi cu ochii. Apele sale te mangaie cu blandete, valurile sale te legana usor. Tu traiesti in aceasta minume.”

Apoi sirena disparu, cu surasul pe buze, vazand stralucirea din ochii delfinului.

Seara tarziu, acesta reusii sa ajunga din nou in acvariul sau. A inteles insa ca traise in mare tot timpul, fara sa-si dea seama de toata frumusetea care il inconjura si care ii apartinea.- Povesti terapeutice

Psiholog-psihoterapeut Nina Jurca

Tel: 0722 535 447

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>