«

»

Feb 06

Creșterea toleranței la stres prin învățarea unor tehnici de relaxare

Program de dezvoltare a unor abilități personale

Creșterea toleranței la stres prin învățarea unor tehnici de relaxare

     Oamenii dispun de o capacitate înnăscută de a se relaxa fizic și mental. Totuși, cea mai mare parte dintre ei o folosesc puţin sau incorect.

     Ritmul de viață tot mai alert, cantitatea mare de informații cu care suntem bombardați zilnic, nevoia tot mai acută de a fi la zi cu noutățile în domeniul profesional, necesită un efort de timp și de energie personală din ce în ce mai mare. Importanța atenuării rezonanței afectelor și emoțiilor este din ce în ce mai importantă în viața de zi cu zi, mai ales, în contextul actual în care solicitările profesionale, sociale, familiale sunt din ce în ce mai intense și greu de selectat.

      Creșterea toleranței la stres prin dezvoltarea unor abilități personale, învățând anumite tehnici de relaxare (antrenamentul autogen Schultz, relaxare musculară progresivă, imagerie mentală), este un program creat ca răspuns la solicitările venite din partea dumneavoastră, a celor care doresc să-și dezvolte și îmbunătățească abilitățile privind gestionarea cât mai eficientă a reacțiilor la stres. Stresul nu are acelaşi impact asupra fiecăruia dintre noi, maniera în care acesta ne afectează depinde într-o bună măsură de capacitatea fiecăruia de adaptare la condiţiile de mediu stresante. Pe unii stresul îi motivează şi impulsionează să meragă mai departe, în timp ce pentru alţii „stresul este stresant”. Fără îndoială că fiecare persoană în parte are deja o manieră proprie de a se relaxa însă însușirea unei tehnici de relaxare și folosirea acesteia îți oferă libertatea de a-ți utiliza resursele personale în aproape orice situație de viață. De fapt, învațarea tehnicilor de relaxare înseamnă înainte de toate să înveți cum să-ți folosești propriile resurse și să crezi în potențialul tău pentru că adevărul este că suntem echipați deja cu ceea ce avem nevoie numai că de cele mai multe ori nu știm cum să folosim și ne bucurăm de propriile resurse.

 

      BENEFICII PERSONALE:

     Învățarea și apoi aplicarea regulată a unor tehnici de relaxare are ca principale beneficii:

  •  Inducerea calmului și obținerea unei stabilități emoționale generale;
  •  Odihnă obținută atât prin detensionare, cât și prin dobândirea unui somn odihnitor;
  • Reducerea anxietății;
  •  Obținerea unui tonus mental mai bun;
  • Claritate în gândire, îmbunătățirea memoriei, atenției necesare în diferite domenii profesionale când se impune lucru sub presiune (prezentare de proiecte, lucrări, expuneri în fața unui auditoriu mai mult sau mai puțin exigent sau critic; obținerea de performanțe profesionale în perioade de timp scurte și aglomerate).

      CUM ESTE ORGANIZAT PROGRAMUL TRAININGULUI ?

  • Programul este structurat în 7 ședințe a câte 60 de minute fiecare.
  • Ședințele sunt de regulă organizate săptămânal sau bilunar (o întâlnire la două săptămâni).
  • Programul poate fi parcurs fie prin ședințe de grup, fie individual.

    Grupurile se organizează lunar. Pentru ședințe individuale se face programare telefonică

 

   INFORMAȚII SUPLIMENTARE

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>