«

»

Apr 10

Tulburările de somn și practicarea unor exerciții de relaxare

    Un somn bun înseamnă că vă veți trezi cu ușurință și în formă, pregătiți să începeți ziua. Dacă vă simțiți obosiți și iritabili înseamnă că nu ați avut un somn cât și cum trebuie. Cu toate acestea sunt persoane care dorm și 12 ore pe zi și tot se plâng de oboseală… În această situație există o problemă în ceea ce privește calitatea somnului.

    O tulburare de somn se poate manifesta în mai multe forme: dificultate de a adormi, treziri nocturne sau prea matinale și invers prea mult somn și prea puțin odihnitor. Uneori mai poate fi vorba de sforăit sau apnee nocturnă, acestea influențând calitatea somnului și de regulă este nevoie și de tratament medical de specialitate.

    Însă, cel mai frecvent, tulburările de somn se datorează stresului, anxietății sau depresiei. În cazul depresiei este absolut necesar un tratament specific, iar problemele de adormire se vor rezolva treptat pe măsură ce tratamentul și terapia diminuează manifestările acesteia.

    Când stresul și anxietatea sunt pe prim plan, relaxarea este un mijloc excelent pentru a diminua insomnia. Învățarea și practicarea regulată a unor exerciții de relaxare te pot ajuta să te odihnești mai bine.

Psiholog-psihoterapeut Nina Jurca

Tel. 0722 535 447

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>