«

»

Apr 03

Cum îmi aleg psihoterapeutul sau consilierul psihologic?

    La acest moment, nu mai poate fi numită o problemă găsirea unui consilier psihologic sau psihoterapeut. O simplă căutarea pe internet îți deschide posibilități aproape nelimitate în ceea ce privește specialiștii în acest domeniu. Astfel, căutarea pe internet, folosind un motor de căutare este una din opțiuni, iar criteriile pe care ți le stabilești pentru alegerea unui specialist în domeniu sau pe problema de care ești tu interesat, sunt pur subiective.

    O altă alternativă în căutarea și alegerea unui psihoterapeut, este oferită de site- urile forurilor oficiale de specialitate unde sunt înregistrați din punct de vedere profesional psihologii și psihoterapeuții. Astfel, poți căuta pe site-ul Colegiul Psihologilor din România, pe site-ul Asociației Române de Relaxare și Hipnoză Clinică,  pe site-ul Federației  Române de Psihoterapie precum și pe alte site-uri ale altor asociații profesionale.

    Mai poți apela la recomandările medicului de familie, în principiu, acesta îți poate recomanda cel puțin un psihoterapeut sau un consilier psihologic.

    Și dacă ești deschis și vrei și recomandări mai personale, poți întreba persoane care au fost la un psihoterapeut sau consilier psihologic și așa ai putea avea o viziune mai cuprinzătoare asupra psihoterapeutului la care vrei să mergi.

    Criteriile obiective care te pot ajuta în alegerea inițială a unui psihoterapeut, sunt: să aibă o formare de specialitate în acest sens, să fie atestat profesional, să găsești câteva referințe despre el și cel mai important, să simți că acel specialist ți se potrivește ție ca om.

    Dincolo de opțiunile pe care le ai în alegerea unui psihoterapeut sau consilier psihologic, este bine să știi că, experiențele fiecărui om în parte sunt subiective și ele pot fi cel mult similare cu ale tale însă niciodată nu sunt identice. De altfel, importantă nu este psihoterapia în sine, cât acea relație specială care  se stabilește între tine și specialistul la care alegi să mergi.

Psiholog- psihoterapeut  Nina Jurca

Tel: 0722 535 447

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>